מחפשים גנן מומלץ? השאירו פרטים וכבר חוזרים!

גיזום עצי פרי

גיזום עצי פרי (הדר או נשירים), מתי לגזום? כמה עולה הגיזום? למה כדאי לגזום והאם חייבים? כל התשובות וכמובן אפשרות לבצע השוואת מחירים בין גוזמי עצים כאן דרך פורטל "גננים פלוס".

הדרך לגזום עצים במחיר שפוי - השוואת מחירים

גיזום עצים נע בין כמה מאות שקלים ועד לאלפים, כמובן תלוי בסוג העץ, הגודל והסביבה שלו. במרבית המקרים העניין יסתכם בכמה מאות שקלים בודדים לטיפול בעצי עץ בוגרים בין אם הם עצים נשירים או עצים המניבים פירות הדר. האמנם, כמו בכל תחום, חשוב לבדוק שקיבלתם מחיר הוגן ובאמת לוודא זאת באמצעות מחקר קצר ומהיר. הכיצד? באמצעות השוואת מחירים בין גוזמי עצי פרי השונים. הדרך המהירה ביותר היא (דרכנו), איך לא? משאירים פרטים או מחייגים ומקבלים בחזרה עד שלוש הצעות מחיר. ככה שאפשר להתחיל לבצע השוואת מחירים באופן מהיר ומיידי.

מתי לבצע גיזום לעצי פרי נשירים?

גיזום עצי פרי נשירים מומלץ בתוקף ינואר- פברואר, למעשה בחורף. זוהי התקופה בהם העצים הנשירים נמצאים ב"תרדמת" ובתהליך ה"שלכת". זוהי התקופה האידאלית לביצוע גיזום בעצים נשירים.

ומתי לבצע גיזום לעצי פרי הדר?

בעצי הדר, התהליך קצת שונה, מבצעים את הגיזום דווקא בסוף החורף בחודשי פברואר - מרץ וזאת לפני הפריחה שלהם בעצם וכניסה לעונה הבאה. ככה שבאת הפריחה הם גזומים כבר והתהליך הגדילה שלהם מהיר יותר.


>>>אולי יעניין אתכם גם גיזום עץ תות

כמה עולה גיזום לעץ פרי?

בדרך כלל המחיר לגיזום עצי פרי נע בין 300 - 550 ש"ח (וזאת על פי מחירון הגינון של 'גננים+'), אך המחיר עשוי להשתנות לטובה ולרעה. למשל אם תזמינו גיזום לכמה עצי פרי - ייתכן ותקבלו מחיר משתלם יותר פר יחידה. האמנם, אם ישנם סיבוכים או עבודה מורכבת יותר, ככל הנראה שתשלמו יותר. אבל אפשר לומר שזהו טווח המחירים הריאלי לגיזום עץ פרי.

גיזום עצי פרי

מהן הסיבות לכך שמבצעים גיזום לעץ?

הנה לכם כמה סיבות לכך שמבצעים גיזום לעצי פרי:

א. הגיזום לעצי פרי הנשירים מתבצע בחורף וזאת על מנת לעודד פריחה בסופו. ולעצי פרי הדר מבצעים גיזום בסוף החורף וזאת לפני הפריחה שתגיע, כך מעודדים עצים לפריחה והנבת פירות.

ב. הקטנה והנמכת העץ על מנת להתאימו לגודל המרחב שלנו, למשל הפרעה לעצים אחרים, חשש מנגיעה בחוטי חשמל או פלישה לשטח שכן או מגורים אחר, כמו כן כאשר רוצים לערוך עיצוב גינה ולסדר את העצים בצורות השונות.

ג. דילול הענפים נעשה על מנת לתת לקרני השמש והאור להגיע אל נוף העץ ואל הצמחים האחרים שגדלים תחתיו.

ד. ענפים חולים, מיובשים או שאינם חיוניים עוד - למעשה פעולת "חידוש" לעץ, גיזום העץ בחלקים הבוגרים יותר יעודדו צמיחה של ענפים צעירים אשר יניבו גם פירות.

ככה תגזמו עץ פרי לבד בצורה הנכונה

לגזום עץ פרי בצורה נכונה ב-4 שלבים פשוטים, כך תעשו זאת נכון. תחילה התחילו מחלקו העליון של הענף וחתכו עד לשליש מעומקו. כעת התחילו לחתוך מחלקו התחתון של הענף עוד כ-שליש. עכשיו הענף חתוך משני צידיו אבל עדיין מחובר אל העץ. חזרו לחלק העליון וחתכו באופן חלק ומושלם את הענף עד לניתוק באמצעות החיתוך מהעץ. לאחר סיום והסרת הענף מרחו משחת עצים בחלק בו הוסר הענף ממנו.